Entrades populars

dissabte, 7 d’octubre del 2017

DESPRÉS DE L'1-0

Escric molt poc en aquest blog sobre l'1-O perquè m'he dedicat a escriure molt a d'altres llocs (Diario de Ibiza, Periódico de Ibiza y Formentera, Diari de Balears, Diari Gran del Sobiranisme, Nou Diari...). I al meu dietari, que és més íntim i que, per ara, no compartesc amb ningú.

Per resumir-ho molt: l'1-O es va veure la policia d'un estat intentant evitar que un poble decidit votàs sobre el seu futur. Només ho varen aconseguir molt parcialment. Va ser una jornada èpica, en què hi va haver referèndum i el Sí va guanyar per un 90%. Ara els governants catalans han d'implementar el resultat de la votació, perquè el referèndum era determinant per decidir sobre la independència de Catalunya.

Tothom hauria d'anar alerta, emperò, amb la humiliació. Els governants espanyols volen humiliar Catalunya (el discurs del seu rei va ser sinistre), i el poble català ha humiliat el govern espanyol (votant, diumenge 1 d'octubre). La humiliació és molt dolenta,tant en política com en la vida quotidiana. De la humiliació d'Alemanya després de la I Guerra Mundial en va sorgir el nazisme. S'ha d'anar molt alerta. Millor que no hi hagi vencedors ni vençuts, tot i que el govern espanyol ho està posant molt difícil. Encara els haurem de fer teràpia posttraumàtica!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada